top of page

Sievietes novecošana

Mīļās meitenes, sievietes! Kamēr gatavoju jaunos kursus, kas palīdzēs uzturēt svaigumu jūsu smukajās sejiņās un novecot lēnām un skaisti, es runāju ar apkārt esošajām sievietēm, kuras ir +/- manā vecumā. Man šogad paliks 48. Mums 45+ 50+ un vēl vairāk + visām ir sākusies hormonālā novecošana, kura katrai norit savādāk.


Tās ir negaidīti straujas izmaiņas visos plānos, arī sejā. Un mēs smejoties sākām domāt – līdz cik gadu vecumam mēģināsim savas smukās sejiņas turēt svaigas ar sejas fitnesu, sejas jogu, ar banku masāžu, ar kristālu masāžu?

Ja jums ir svarīgi izskatīties skaisti un labs izskats jums palīdz gaišināt iekšējo stāvokli, pamēģiniet ar nelielu humora devu paskatīties laikā uz priekšu – līdz cik gadu vecumam skaistināsim sevi ar dabiskiem paņēmieniem? Un pēc tam – lai iet, štrunts par visu seju! Labi, ka vispār tik ilgi varam baudzīt dzīvi?

Protams, ka līdzās sejas un specifiskām sieviešu ķermeņa praksēm ir vēl daudz un dažādi dabiski paņēmieni kā sevi turēt svaigu, smuku un priecīgu!


Nepielūdzami fakti par mūsu fizisko novecošanu

  • Pēc 35-45 gadu vecuma sievietes ķermenī katru dienu pazūd 1% no muskuļu masas – arī sejā. Tāpēc seja zaudē savu formu, svaigumu, tvirtumu, apjomu. Veselīgā variantā to nevar aizstāt ar taukaudu slāni vai tūsku, kas arī it kā veido apjomu, taču padara seju tādu kā sievietei, kura katru dienu tā pavairāk iedzer. Un to nevar dabiski un veselīgi aizstāt ar mākslīgām un vardarbīgām apjomu palielinošām metodēm. Muskuļu masu var palielināt, muskuļus regulāri vingrinot. Arī sejā.

  • Pēc menopauzes iestāšanās (vidēji 50-53 gadu vecumā) sievietei sākas straujš kaulu sabrukšanas process. Tas pilnībā deformē un izmaina arī sejas vaibstus, jo sieviete katru dienu zaudē 2%-3% no savas kaulu masas. Arī sejā. Pēc 70 gadu vecuma iestāšanās kaulu masas sabrukšana notiek ļoti strauji. To redzam visā ķermenī, kas kļūst īsāks. Kaulu masas zudumu nedaudz varpalēnināt ar fizisku slodzi un uzturu.

  • Kolagēns – olbaltums, kas ādai dod gludumu, tvirtumu, pēc menopauzes iestāšanās pazūd kosmiskā ātrumā – līdz pat 10% gadā. Pēc 70 gadu vecuma – līdz pat 40% gadā.

  • Tāpat strauji samazinās un iztukšojas elastīna un hialuronskābes krājumi.

  • Un, protams, ka veselība, mīlestība un sevis pieņemšana ir vissvarīgākā! Un manas pasniedzējas vecākajai klientei ir 90 gadu.

bottom of page