top of page

Glābjam savus kauliņus!

Kaulu rezorbcija jeb kaulu masas strauja samazināšanās ir nepielūdzama sieviešu hormonālās novecošanas pavadone. Kaulu masa mūsu mīļajos, skaistajos ķermenīšos sāk samazināties jau agrāk, bet, sākoties hormonālajām šūpolēm pēc 45 gadu vecuma un, vēl vairāk – iestājoties menopauzei ap 50-53 gadu vecumu, kauli sievietes ķermenī dilst un brūk gaismas ātrumā.


Zūdot kaulu masai, mēs pamazām saīsināmies un deformējamies – deformējas gan kaulu forma, gan to savienojumu vietas. Sejā to izteikti redzam žokļa novietojuma izmaiņās. Kauliem rūkot, rūk un šļūk arī muskuļi, kas pie tiem stiprinās. Tas notiek visā ķermenī un arī mūsu smukajās, līdz šim tvirtajās un stingrajās sejiņās.

Novecošana ir dabiska mūsu dzīves pavadone, kura jāpieņem, priecājoties, ka varam dzīvot ilgi un baudīt zemes priekus. Arī izmaiņas vizuālajā izskatā vispirms ir ar mīlestību un maigumu pret sevi vienkārši jāpieņem, atslābstot mammas Dabas priekšā. Taču sievietēm, kurām nav “štrunts par to ģīmi” un kuras vēlas ilgi būt jauneklīgas gan iekšpusē, gan ārpusē, mūsdienās tiek pētītas un attīstītas arvien efektīgākas dabiskas sejas uzturēšanas prakses.

Muskuļi kļūst spēcīgāki tikai tad, ja tiek regulāri un dažādi darbināti – tā tajos uzlabojas asins cirkulācija un vielu maiņas galaproduktu aizvākšana.

Stiprs muskulis stiprāk ķeras klāt pie kaula, pie kura ir piestiprināts, un tas ir dabisks veids, kādā savus kauliņus glābt no straujas dilšanas. Aksioma ir vienkārša – jo dzīvāks muskulis, jo stiprāks kauls.

Šis pats princips darbojas sejā. Seju gudri vingrinot, mēs bez vardarbīgām metodēm varam sevi uzturēt svaigas un jebkurā vecumā izskatīties smukas un koptas!

Es bieži esmu dzirdējusi no sievietēm par mūsu ķermeņa praksēm – cik žēl, ka tādas nebija manā jaunībā. Sejas prakses un metodikas ir tās, par kurām arī es beidzot saku - cik žēl, ka es par tām nezināju jau 30 gadu vecumā. Bet – labāk vēlāk nekā nekad!


bottom of page