top of page

Atlaist emocijas. Noņemt izmisumu. Noņemt traģēdiju. Atslābt. Atmaigt.

SEJAS PRAKES NAV VIENKĀRŠI SEJAS PRAKSES. Īpaši tās, kuras apguvu šogad. Ja jūs manā instagramā papētat manu publisko bildīti pirms un pēc sejas fitnesa un sejas vakuuma masāžas praksēm tikai 3 mēnešu garumā, jūs redzat to, ka no manas sejas ir pazudis izmisums, saspringums, uzkrātās bailes un emocijas. Seja ir atslābusi un mainījusi formu.


Es esmu ļoti jūtīga būtne jau kopš mazotnes. Uztveru pasauli ļoti emocionāli, agrāk mocījos arī dažādām trauksmēm, bailēm un paniku. Lai arī to visu nepārtraukti harmonizēju jogojot, meditējot, vingrojot, elpojot un visādi atslābinoties, kaut kāds uzkrāto emociju slānis muskuļos un fascijās joprojām glabājas.

Sejas prakšu metodika, pie kuras beidzot esmu nonākusi, ļoti lielu uzsvaru liek uz apzinātu saspringušo sejas muskuļu atslābināšanu – tos gan stiepjam, gan dažādi masējam. Un līdz ar to no muskuļiem un fascijām tiek atbrīvota uzkrātā stresu bagāža un sejiņa atmaigst. Līdz ar to atmaigšana, atslābšana un paļāvība atmostas arī kā sen aizmirsts iekšējais stāvoklis. Tāds, kuru var izjust uzreiz pēc dziļas meditācijas.

Pēc sejas praksēm sevis un pasaules uztvere ļoti izmainās, un es apzinātas sejas prakses jau esmu nosaukusi par sievietei piemērotāko meditāciju.

Un tikai pēc tam ķeramies pie šļūkošo sejas muskuļu stiprināšanas un darām to, domājot arī par ikdienas ieradumu maiņu, par stājas turēšanu un apzinātu mīmiku ikdienā. Un, protams, gan krunciņas palīdzinās, gan šļūkošie vaidziņi, gan dubultzods redzami pamainās un acis atkal atveras. Bet pāri visam – jauns un ļoti dziedinošs maigums pašai pret sevi un pasauli.


bottom of page