top of page

Atzīšanās mīlestībā

Tad, kad kursu jaunie dalībnieki vai vienkārši cilvēki, kuri interesējas par to – ko es daru, jautā man – kas ir tā yin jeb iņ joga, man vienmēr ir jāpadomā. Kā lai es īsos vārdos un saprotami pasaku to, iekš kā pati esmu pamatīgi iemīlējusies un kas ir mana ikdienas daļa?




Un šodien es īsos vārdos saku – MAIGĀ DZĪĻU PRAKSE – YIN JOGA. Un tas, ko mēs kopīgi darām uz paklājiņiem, šodien ir daudz vairāk par tradicionālu yin jogu. Cauri savai pieredzei esmu to apaudzējusi gan ar spirāldinamikas, gan citu fasciju prakšu un limfodrenāžas knifiņiem, taču pamats paliek stabils un nemainīgs.

Tā ir ķermeņa prakse, kura ir savienota ar meditācijas praksi. Tā ir ķermeņa prakse, kurā novietojam sevi dažādās pozās un tad – atslābināmies un "ieejam kaķītī" vismaz uz 3 minūtēm. Nevis stiepjam sevi ar varu vai piepūli, bet atslābināmies un ar apziņu fokusējamies savā mīļajā, siltajā, klātesošajā ķermenī.

Tas izklausās sausi un būtībā neko daudz nepastāsta. Tas, kas tālāk notiek prakses laikā, tas mums katram atklājas pamazām.

Es caur yin praksi atklāju nebijušu dimensiju saziņā ar sevi viņpus ķermeņa. Man caur praksi bija iespēja sevi "izvilkt" no hroniska sasprindzinājuma, sevis izdzīšanas un izdegšanas purva. Man caur praksi izdevās sajust, ko tas nozīmē – atslābt dziļi un atslābt līdz galam.

Caur praksi es uzzināju, kā tas ir – atlaist kontroli un, kā tas ir – pilnīgi atmaigt pašai pret sevi. Un tad – caur maigumu pārstāt baidīties no pasaules un cilvēkiem. Pārstāt citus kontrolēt, kategorizēt vai nosodīt.

Caur praksi es uzzināju, ka manas hroniskās muguras sāpes izbeidzas, tieši atslābstot un pasīvi sevi uz visām pusēm izstiepjot, tādā veidā atlaižot emocionālās kapsulas un tonusus fasciju ķermenī. Nevis agresīvi uzkačājot vēl kādu muskuli.

Caur praksi es piedzīvoju – ko nozīmē uzticēties mana ķermeņa balsij, intuīcijai un gudrībai, nevis no malas dotiem padomiem.

Tāpēc es esmu no šīs prakses savā ziņā atkarīga – lai noturētos līdzsvarā un veselībā dzīvē, kurā ir daudz izaicinājumu un stresa. Dzīvē, kurā ir ļoti viegli iegāzties kādā no vecajiem grāvjiem.

Es ļoti, ļoti mīlu šo praksi.

Tā ir un būs viena no galvenajām praksēm manā dzīvē. Tā ir un būs viena no galvenajām ķermeņa un vienlaikus arī meditācijas praksēm manā dzīvē. Ja jūs vēlaties darboties kopā ar mani, lūdzu, nāciet uz kādu no yin jogas online kursiem, kas atrodami šajā lapā!

bottom of page